söndag 7 september 2008

Juttern 5-6 spemtember






Eric och jag åkte upp till Juttern i fredags efter jobbet, vi räknade inte med att kunna fiska så mycke på kvällen och heller inte att få nån storgös eller gös alls. Men på vägen upp så läste jag min Fiske-feber som ja hade fått i brevlådan samma dag och där hittar jag ett reportage med två gösar över 10kg, de var dock inte tagna i Juttern men vetskapen om att det har tagits ett 10-tal gösar runt 10kg i våras och en gös på 11,5kg för nått år sedan fick en att hoppas och tro på en monstergös.



Grejerna låg i vattnet vid 18:30 och ca en timme senare fick vi en gös, ingen jätte men det var ju liv i vattnet och strax där efter så tappar vi tre fiskar. Vi fiskade till 22:30 och hade grymt bra väder, stjärnklart och vindstilla.



Klockan ringde 04:30 och det var fiskedags igen koka lite kaffe sen gav vi oss ut i regnet, jag har aldrig sett så mycket aktivitet i vattnet som det var där. Vet inte vad det var för fisk men det var inga små fiskar som vakade i ytan, vi fiskade inte så länge innan första fisken högg men det var en gädda på ca 2kg och ingen monstergös. Fisket började ju ganska bra med en gös på fredagen och en gädda tidigt på lördagen fullt med vakande storfisk i ytan men inte ett hugg på fem timmar i regnet, sen släppte regnet lite och det högg på en paravan en liten gädda dock men man trodde ju att det var en huggperiod nu men återigen var det dött men inte lika länge. Vädret blev bättre och solen tittade fram ett par lama hugg och ökad aktivitet i vattnet igen gav en nytt hopp, extremt mycket fisk på ekolodet och betena serverade på alla möjliga djup men tyvär så gav det ingenting. Man kan inte klaga på fisket för tempen i vattnet var helt fel och vi var inte ute efter 30st matgösar utan monstergös och gädda, bara att inse att vi var ute vid helt fel tidpunkt med helt fel temp i vattnet och ta lärdom av det. Förutom att vi inte fick nått monster på kroken så var det en grymt trevlig helg.

Inga kommentarer: